Εκατοντάδες καταγγελίες για εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ δεν έκλεισαν

Ο ομοσπονδιακός Επίτροπος για την προστασία των δεδομένων, Ulrich Kelber, κάλεσε την ιρλανδική Εποπτική Αρχή Προστασίας Δεδομένων να ενεργήσει ενόψει πολυάριθμων καταγγελιών εναντίον μεγάλων ψηφιακών εταιρειών των ΗΠΑ. “Είμαι πεπεισμένος ότι ορισμένοι από τους γίγαντες του Διαδικτύου των ΗΠΑ συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες και υπηρεσίες στην Ευρώπη που δεν συμμορφώνονται με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων (GDPR)”, δήλωσε ο Kelber στη Handelsblatt. Ως εκ τούτου, θα ήθελε “επείγουσες αποφάσεις, ειδικά από τους Ιρλανδούς συναδέλφους μου, σχετικά με αυτές τις καταγγελίες, οι οποίες υπάρχουν σε τριψήφιο αριθμό”.

“Οι μεγάλοι διεθνείς παράγοντες ειδικότερα πρέπει να υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο”, προειδοποίησε ο Κέλμπερ. Το Facebook Instagram και η WhatsApp, Η ιρλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων, είναι υπεύθυνες για μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας σε όλη την Ευρώπη, καθώς αυτές οι εταιρείες έχουν το Υποκατάστημα της ΕΕ εκεί. Κατόπιν αιτήματος της” Handelsblatt”, η αρχή δήλωσε ότι από τον Μάιο του 2018, Οι εποπτικές αρχές της ΕΕ έχουν υποβάλει συνολικά περίπου 1.300 καταγγελίες.

Περίπου 700 από αυτά έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. Ο κέλμπερ δήλωσε ότι η Ιρλανδία είναι υποχρεωμένη να υποβάλει σχέδια αποφάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων μετά από τρεισήμισι χρόνια, στα οποία δεν έχουν συμβεί πολλά μέχρι στιγμής. “Χρειαζόμαστε αποφάσεις για τα θεμελιώδη ζητήματα της προστασίας των δεδομένων, όχι για δευτερεύουσες πτυχές”, ανέφερε.

Για παράδειγμα, ανέφερε την υπηρεσία messenger WhatsApp που ανήκει στη Meta. “Για παράδειγμα, πρέπει να διευκρινιστεί εάν η υπηρεσία messenger έχει το δικαίωμα να αποθηκεύει τις επαφές των χρηστών της και ενδεχομένως να τις μοιράζεται με την ομάδα meta”, δήλωσε ο Kelber. (πρακτορείο ειδήσεων dts)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *