Η εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων στοχεύει στα κοινωνικά δίκτυα

Ο ομοσπονδιακός Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Ulrich Kelber εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων Instagram, Tiktok και Clubhouse στις ομοσπονδιακές αρχές. “Σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI), διεξάγουμε τεχνική επιθεώρηση των αντίστοιχων εφαρμογών”, δήλωσε ο Kelber στο Handelsblatt (τρίτη έκδοση). “Πρόκειται για το λογισμικό που τρέχει σε συσκευές των ομοσπονδιακών αρχών και των υπαλλήλων τους.“

Τα αρχικά ευρήματα έδειξαν “προβλήματα προστασίας δεδομένων”, σύμφωνα με τον Kelber. Ωστόσο, η εξέταση δεν ολοκληρώθηκε ακόμη. “Ως οργανισμός, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι.“

Ο Kelber επανέλαβε επίσης την κριτική του για τις λεγόμενες σελίδες ανεμιστήρων στο Facebook. Αυτές οι σελίδες δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο “λόγω της ασαφούς κοινής ευθύνης προστασίας δεδομένων μεταξύ του Facebook και του χειριστή της σελίδας”, δήλωσε ο υπεύθυνος προστασίας δεδομένων. Πέρυσι, ο Kelber ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις ανώτατες ομοσπονδιακές αρχές να κλείσουν τις σελίδες τους στο Facebook μέχρι το τέλος του 2021.

Αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Ο κέλμπερ, ωστόσο, δεν βλέπει άμεση ανάγκη για δράση. “Ο στόχος μου δεν είναι απαραίτητα να κλείσω τις σελίδες ανεμιστήρων του Facebook, αλλά θέλω να επιτύχω επικοινωνία συμβατή με την προστασία της ιδιωτικής ζωής μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των πολιτών”, δήλωσε.

Ωστόσο, αν αυτό θα επιτύχει είναι αμφισβητήσιμο. “Έχουμε τώρα συνομιλίες με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το Facebook ξανά και θα δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Kelber. “Ελπίζω ότι το Facebook θα έχει τελικά μια εικόνα και δεν θα φέρει μόνο τις σελίδες ανεμιστήρων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά όλες τις σελίδες ανεμιστήρων σε μορφή που συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς προστασίας δεδομένων.”(πρακτορείο ειδήσεων dts)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *