Λίστα φορολογικών κωδικών: ελέγξτε ότι βρίσκεστε στον σωστό φορολογικό κώδικα του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2022

Δεν ξέρετε τι σημαίνει ο φορολογικός σας Κώδικας; Στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε μια λίστα φορολογικών κωδικών που καθορίζουν πόσα χρήματα πρέπει να παραδώσετε στον φορολογούμενο κάθε χρόνο. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε ότι πληρώνετε το σωστό ποσό φόρου κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2022-23.
Ο φορολογικός κώδικας L: για τους περισσότερους φορολογούμενους
Αν κοιτάξετε τη λίστα των φορολογικών κωδικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα διαπιστώσετε ότι αποτελούνται σχεδόν πάντα από μια σειρά αριθμών και ένα γράμμα. Το πιο συνηθισμένο γράμμα είναι το L.

Αυτό σημαίνει ότι είστε κάτω των 65 ετών και δικαιούστε το τυπικό αφορολόγητο προσωπικό επίδομα-αυτό είναι το ποσό που μπορείτε να κερδίσετε πριν ξεκινήσει ο φόρος εισοδήματος.

Το βασικό προσωπικό επίδομα για το 2022-23 (το φορολογικό έτος διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Απρίλιο κάθε έτους), που ισχύει για χαμηλούς και μεσαίους εργαζόμενους με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 100.000£, είναι 12.570£.

Αυτό το ακριβές ποσό αποζημίωσης (διαιρούμενο με 10) θα προηγείται του γράμματος στον κωδικό σας. Έτσι, για το οικονομικό έτος 2022-23, το 1257l θα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους κωδικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *