Μια συνταγή για επιτυχία από έναν νεαρό σεφ με αστέρι Michelin

Ο Evgeny Vikentiev είναι ένας δημοφιλής σεφ και εστιάτορας. Το 2021, έγινε ο νεότερος κάτοχος ενός αστέρι Michelin guide στη Ρωσία. Ο Ευγένιος είναι ένας από τους λαμπρότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ρωσική γαστρονομία. Το στυλ του συγγραφέα του Eugene είναι η “έξυπνη σύγχρονη κουζίνα”, η οποία χαρακτηρίζεται από μη τετριμμένους συνδυασμούς γεύσεων, καινοτόμες τεχνικές μαγειρέματος από τοπικά προϊόντα και ικανή αφήγηση.

ΣΎΝΤΟΜΗ ΒΙΟΓΡΑΦΊΑ
Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1988 στο Λένινγκραντ
Το 2008 αποφοίτησε από το Επαγγελματικό Λύκειο μαγειρικών δεξιοτήτων Νο 140 με πτυχίο σεφ ζαχαροπλαστικής.
Αμέσως μετά την αποφοίτησή του, πήρε δουλειά στην κουζίνα του ιταλικού εστιατορίου il Palazzo, υπό τη διεύθυνση του σεφ μάρκας Giuseppe Ricebuono, του οποίου το εστιατόριο στην Ιταλία έχει αστέρι Michelin.
Από το 2009 έως το 2014, πέρασε χρόνο στις κουζίνες των καλύτερων εστιατορίων στην Αγία Πετρούπολη (“La Maree”, “Grato”, “EM”), με τους καλύτερους σεφ από την Ισπανία και την Ιταλία, μετά από τον οποίο έγινε σεφ στο εστιατόριο “Volna”.
Το 2014, επικεφαλής της κουζίνας του λατρευτικού μπαρ “Wine Cabinet” στην Αγία Πετρούπολη
Το 2015, άνοιξε ένα εστιατόριο σύγχρονης ρωσική γαστρονομία “Άμλετ + Jacks” με τους εταίρους
Το 2018, άνοιξε το εστιατόριο Cell στο Βερολίνο και έγινε ο πρώτος από τους νέους σύγχρονους σεφ που άνοιξε ένα εξαιρετικό εστιατόριο στο εξωτερικό.
Το 2019, επικεφαλής της κουζίνας του νέου ιαπωνικού μπιστρό NAU, όπου έδειξε την ανάγνωση της σύγχρονης Ιαπωνίας
Το 2020, επικεφαλής της κουζίνας του εστιατορίου της Μόσχας ρωσική λιχουδιές “Beluga”.

Σύνδεσμοι στις δημοσιεύσεις του Eugene

https://www.instagram.com/p/CXleBuCIjr2

https://www.instagram.com/p/CVDvNaQI6Qq/

 

Ο Ευγένιος άρχισε να ενδιαφέρεται για το μαγείρεμα ως παιδί: η οικογένειά του ταξίδεψε πολύ, δοκίμασε διαφορετικά πιάτα, ενδιαφερόταν για νέους συνδυασμούς και μη τετριμμένη χρήση γνωστών προϊόντων. Ταυτόχρονα, όλοι οι συγγενείς του νεαρού άνδρα εργάστηκαν στον ενεργειακό τομέα και περίμεναν ότι θα ακολουθούσε και τα βήματά τους. Ωστόσο, ο Βικέντιεφ πήγε να σπουδάσει ως μάγειρας.

Παρά το γεγονός ότι ο Ευγένιος αποφοίτησε από το μαγειρικό Λύκειο, παραδέχεται ότι απέκτησε τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που βρίσκονται ήδη στη διαδικασία της εργασίας. Ο νεαρός άνδρας διακρίνεται πάντα από την πρωτοτυπία και την αγάπη για το έργο του.

Χταπόδι. Κεφίρ καρύδας. Μελιτζάνα.
Λίγοι γνωρίζουν, αλλά όχι μόνο στο Άπω ανατολικό τμήμα της χώρας μας υπάρχουν χταπόδια, αλλά και στο βορρά της. Το χταπόδι Murmansk φτάνει σε βάρος 5-6 κιλών και διακρίνεται από μεγάλα σαρκώδη πλοκάμια. Ο σεφ Vikentiev το μαγειρεύει στο χυμό του και το ψήνει πριν το σερβίρει. Σερβίρεται με ψητή σχισμένη μελιτζάνα και κεφίρ από γάλα καρύδας με τη βοήθεια ενός προβιοτικού που χρησιμοποιείται για την κλασική του παραλλαγή. Στρουθοκάμηλος. Αχινός. Τριαντάφυλλο.
Μιλώντας για συνειδητή κατανάλωση, μιλάμε σχεδόν πάντα για το προϊόν που πέφτει στα χέρια του σεφ και για τους περαιτέρω χειρισμούς του με αυτό. Οι αχινοί, των οποίων τα κοχύλια έχουν σπάσει στην ακτή και έχουν μη εμπορεύσιμη εμφάνιση, δεν χρησιμοποιούνται στη συνέχεια σε εστιατόρια. Σε αυτή την περίπτωση, για την παραγωγή παγωτού από αχινούς, χρησιμοποιείται αυτό το προϊόν, το οποίο έχει καταστεί άχρηστο λόγω της υπαιτιότητας της ίδιας της φύσης. Μια στρουθοκάμηλος από ένα αγρόκτημα κοντά στη Μόσχα ψιλοκομμένο, αναμειγνύεται με μια μικρή ποσότητα χρένου και λάδι εγχυμένο με φαγόπυρο koji. Ο βικέντιεφ σερβίρει στρουθοκάμηλο με παγωτό από σκαντζόχοιρους και γρανίτη από τριαντάφυλλα.

 

“Μου αρέσει πολύ να ψάχνω για νέους συνδυασμούς γεύσεων, νέους μη μπαναλικούς συνδυασμούς, περιμένω ένα “wow effect” που συμβαίνει μόνο μία φορά”, λέει ο Vikentiev. – “Τότε είναι αδύνατο να το επαναλάβω. Είναι ένα είδος χημείας…”.

Ο Ευγένιος παραδέχεται ότι στο επάγγελμά του θα ήταν πολύ πιο εύκολο και πιο κερδοφόρο να ανοίξει ένα εστιατόριο με 300 θέσεις και να μαγειρέψει κοτολέτες, Τομ-γιαμ και σούσι, αλλά αυτή η προσέγγιση δεν είναι ενδιαφέρουσα για έναν νεαρό. Είναι σημαντικό για ένα δημιουργικό άτομο να κάνει κάτι νέο, μοναδικό, ασυνήθιστο. Σύμφωνα με τον Βικέντιεφ, δεν υπάρχει αξία χωρίς ατομικότητα.

Ο σεφ αντλεί έμπνευση από την τέχνη: πηγαίνει σε γκαλερί τέχνης, ακούει μουσική.

“Έχω συχνά στιγμές που οι ιδέες έρχονται μία προς μία, δεν ξέρω από πού προέρχονται. Αυτό, προφανώς, είναι η έμπνευση”, λέει ο Eugene. – “Γράφω σκίτσα ενδιαφερόντων συνδυασμών στο τηλέφωνό μου και όταν έρθει η ώρα να ενημερώσω το μενού, τα παίρνω από εκεί.” ΒΡΑΒΕΊΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΎΓΜΑΤΑ
Το 2016, πήρε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό για τον τίτλο του καλύτερου νεαρού σεφ της Ρωσίας “Silver Triangle”.
Το 2017, κέρδισε τον Ρωσική γαστρονομικό διαγωνισμό Aeroflot “σε υψόμετρο” και τα πιάτα του σερβίρονται στην κατηγορία business class και comfort class στις αεροπορικές πτήσεις.
Το 2019, Το περιοδικό Esquire συμπεριέλαβε τον Evgeny Vikentiev στη λίστα των” 12 αποστόλων ” — ήρωες γενιάς από διαφορετικές σφαίρες
Το 2021, η κάρτα κοκτέιλ που αναπτύχθηκε από τον Evgeny για το εστιατόριο Beluga έγινε ο νικητής του βραβείου BARPROOF Awards 2021 στην υποψηφιότητα Best Hotel Bar
Το 2021, έγινε ο νεότερος ιδιοκτήτης του αστέρι Michelin Guide στη Ρωσία για το πιο εξαιρετικό μαγείρεμα και έλαβε το Υποκατάστημα Palm στην υποψηφιότητα Chef of the Year – Breakthrough of the Year.
Η συνταγή επιτυχίας του Vikentiev περιλαμβάνει τρία συστατικά: την επιθυμία να κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους, μια άσβεστη λαχτάρα για την τέχνη και την αυτο-ανάπτυξη και την κατανόηση ότι η επιχείρηση εστιατορίων πρέπει να είναι κερδοφόρα.

“Και όταν όλα αυτά έρχονται μαζί, όταν είστε χαρούμενοι, οι επισκέπτες είναι ευχαριστημένοι και η επιχείρηση ευδοκιμεί — αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα”, τονίζει ο νικητής του αστέρι Michelin.

Η ζωή του Evgeny Vikentiev είναι πολύ απασχολημένη αυτή τη στιγμή: συνεχίζει να παίζει με το μενού Τέχνης του σε εικονικά εστιατόρια στην Ευρώπη, συμμετέχει σε ρωσική και Ευρωπαϊκή φεστιβάλ τροφίμων, διδάσκει στη σχολή μαγειρικής τέχνης. Ταυτόχρονα, ο Evgeny παραμένει ο σημερινός σεφ στο εστιατόριο Beluga ρωσική λιχουδιές στη Μόσχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *