Οι αυξήσεις φόρων του Συμβουλίου 2022/23 επιβεβαιώθηκαν: πώς ορισμένοι μπορούν να μειώσουν το λογαριασμό τους

Οι αυξήσεις φόρων του Συμβουλίου για το νέο φορολογικό έτος θα είναι μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες. Αποκαλύπτουμε ποια συμβούλια μοιράζουν τους πιο υπέροχους λογαριασμούς, και εξηγήστε πώς ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού θα μπορούσαν πραγματικά να μειώσουν τον φόρο του Συμβουλίου τους.
Οι αυξήσεις φόρων του Συμβουλίου επιβεβαιώθηκαν: μεγαλύτεροι και μικρότεροι λογαριασμοί
Οι ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν αντιμετωπιστεί ακόμη ένα οικονομικό χτύπημα σφυριού αφού τα συμβούλια αποκάλυψαν τα φορολογικά τους σχέδια για το νέο οικονομικό έτος.

Ένας τυπικός ιδιοκτήτης σπιτιού που ζει σε μια ιδιοκτησία Band D στην Αγγλία θα πρέπει να πληρώσει £1.966 σε φόρο Συμβουλίου κατά τη διάρκεια του 2022/23.

Αυτή είναι μια αύξηση £67 (3, 5%) σε σχέση με πέρυσι και μια επιβλητική αύξηση £375 (23, 5%) τα τελευταία πέντε χρόνια, υπογραμμίζοντας πόσο γρήγορα ο φόρος έχει πηδήσει τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά, όσοι ζουν σε σπίτια A-D tax band θα πληρούν τις προϋποθέσεις για έκπτωση φόρου 150£.

Ωστόσο, δεδομένου ότι κυκλοφόρησε για να αντισταθμίσει ένα μικρό μέρος της αύξησης της τιμής της ενέργειας των £700, είναι δίκαιο να πούμε ότι ούτε τα νοικοκυριά που πληρούν τις προϋποθέσεις θα είναι καλύτερα ως αποτέλεσμα.

2022/23 πεζοπορίες χειρότερες από τις αναμενόμενες
Μπορεί να θυμάστε ότι ενημερώσαμε αυτό το άρθρο πριν από μερικές εβδομάδες, όταν το Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (CIPFA) δημοσίευσε τις προβλέψεις του για την αύξηση του Φόρου του Συμβουλίου για το επόμενο οικονομικό έτος.

Στη συνέχεια, προειδοποίησε τα νοικοκυριά να προετοιμαστούν για μια μέση αύξηση £64 για τα σπίτια Band D, οπότε η επιβεβαιωμένη αύξηση £67 είναι ελαφρώς χειρότερη.

Φυσικά, αυτό είναι μόνο η μέση αύξηση: το πραγματικό ποσό που πληρώνετε θα μπορούσε να είναι σημαντικά περισσότερο ή λιγότερο.

Για παράδειγμα, οι κάτοικοι στο Rutland θα δουν αύξηση περίπου £90 (για το συγκρότημα D).

Ωστόσο, ο τυχερός κάτοικος του Mansfield, Selby, South Ribble και Wandsworth θα δει πραγματικά τους λογαριασμούς τους να πέφτουν ελαφρώς.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στα 10 συμβούλια που θα διανέμουν συνολικά τους υψηλότερους λογαριασμούς, ακολουθούμενα από τα 10 φθηνότερα συμβούλια για το φόρο του Συμβουλίου.

Και οι δύο αυτοί πίνακες βασίζονται σε σπίτια στη φορολογική ζώνη Δ.

Οι πιο ακριβοί λογαριασμοί φόρου του Συμβουλίου
Φορολογικές ζώνες του Συμβουλίου: γιατί έχουν σημασία
Το φορολογικό σύστημα του Συμβουλίου ιδρύθηκε το 1993 όταν κάθε ακίνητο τοποθετήθηκε σε ζώνη αποτίμησης. Αντικατέστησε το παλιό σύστημα τιμών με βάση την αξία ενοικίασης των σπιτιών.

Στην Αγγλία και τη Σκωτία, οι μπάντες κυμαίνονται από Α έως η, με το Α να είναι το φθηνότερο, και βασίζονται σε αποτιμήσεις που έγιναν το 1991.

Στην Ουαλία, οι μπάντες κυμαίνονται από Α-Ι, με το Α να είναι και πάλι το φθηνότερο και βασίζονται σε αποτιμήσεις που έγιναν τον Απρίλιο του 2003.

Έτσι, οι ιδιότητες στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία δεν έχουν ανατιμηθεί σε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχετε μετακομίσει σε μια διαφορετική μπάντα χωρίς να το συνειδητοποιήσετε, και ως αποτέλεσμα, θα μπορούσατε να βγάζετε περισσότερα για τον φόρο του Συμβουλίου σας από ό, τι θα έπρεπε.

Τι πληρώνουν οι γείτονές σας;
Για να διαπιστώσετε εάν πρέπει να βρίσκεστε σε διαφορετική ζώνη αποτίμησης, αξίζει να μάθετε πόσο πληρώνουν οι γείτονές σας για τον φόρο του Συμβουλίου – μπορεί να διαπιστώσετε ότι παρόλο που ζουν σε παρόμοιο ή πανομοιότυπο σπίτι, πληρώνουν πολύ λιγότερο από εσάς.

Δεν σας προτείνουμε να χτυπήσετε την πόρτα του γείτονά σας για να ερευνήσετε (όχι εκτός αν θέλετε φυσικά).

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στη λίστα αποτίμησης φόρου του Συμβουλίου. Απλώς εισαγάγετε τα στοιχεία σας και θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το ποια φορολογική ζώνη του Συμβουλίου βρίσκεστε εσείς και οι γείτονές σας. Είναι τόσο απλό.

Πώς να ασκήσετε έφεση στη φορολογική σας ζώνη του Συμβουλίου
Εάν διαπιστώσετε ότι βρίσκεστε σε υψηλότερη ζώνη από πολλούς από τους γείτονές σας, αξίζει να επικοινωνήσετε με το τοπικό γραφείο αποτίμησης και να αμφισβητήσετε τη φορολογική σας ζώνη του Συμβουλίου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε αυτό που είναι γνωστό ως πρόταση – με άλλα λόγια, μια επίσημη αίτηση για να αλλάξετε τη μπάντα σας. (Σημειώστε ότι αυτό ισχύει μόνο για την Αγγλία και την Ουαλία. Οι φορολογούμενοι στη Σκωτία πρέπει να επισκεφθούν τους Σκωτσέζους αξιολογητές).

Θα πάρετε μια απόφαση μέσα σε δύο μήνες. Είτε θα μεταφερθείτε σε διαφορετική μπάντα, με τις πληρωμές σας προσαρμοσμένες, είτε θα σας πει γιατί η μπάντα σας δεν μπορεί να αλλάξει.

Εάν είστε επιτυχείς με την αξίωσή σας, το μεγάλο πράγμα είναι ότι θα δικαιούστε επιστροφή των υπερπληρωμών σας από τη στιγμή που μετακομίσατε στην ιδιοκτησία.

Ωστόσο, εάν η αξίωσή σας δεν είναι επιτυχής, μπορείτε ακόμα να προσφύγετε σε ανεξάρτητο δικαστήριο αποτίμησης. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό εδώ.

Το δικαστήριο είναι ελεύθερο, αλλά πρέπει να προσφύγετε στην απόφαση του γραφείου αποτίμησης εντός τριών μηνών από τη λήψη αυτής της απόφασης.

Εκπτώσεις και απαλλαγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *