Ο Επίτροπος κατάχρησης σχεδιάζει εκστρατεία ευαισθητοποίησης

Ο Επίτροπος κατάχρησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Kerstin Claus, θέλει να ξεκινήσει μια εκστρατεία εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών το φθινόπωρο. “Πρέπει να μάθουμε να επιτρέπουμε τη σκέψη ότι μπορεί να συμβεί και στο άμεσο περιβάλλον”, δήλωσε στην Die Welt. Είναι πιθανό να γνωρίζετε παιδιά και νέους που έχουν επηρεαστεί ή έχουν επηρεαστεί.

“Και με μεγάλη πιθανότητα και οι δράστες”, πρόσθεσε ο Βασίλης. “Μόνο όταν το παραδεχτείτε στον εαυτό σας, αρχίζετε να ενεργείτε και να ζητάτε βοήθεια.”Αυτή τη στιγμή, αυτή η μορφή βίας είναι “η ασφαλέστερη ποτέ” για τους δράστες.

Αυτό δεν πρέπει να παραμείνει έτσι. Η σεξουαλική βία είναι μια “πολύ συγκεκριμένη, στρατηγικά ξεκίνησε μορφή βίας,” είπε ο Επίτροπος. Το γεγονός ότι οι οικογένειες των προσβεβλημένων παιδιών συχνά δεν προκαλούν υποψίες είναι το αποτέλεσμα “σύνθετων στρατηγικών δράστη”.

Θα ανοίξουν μυστικές κατασκευές, “πιθανώς συνδεδεμένες με δώρα ή απειλές, μερικές από τις οποίες λειτουργούν εδώ και χρόνια”. Επιπλέον, οι δράστες εκπαιδεύονται ο ένας στον άλλο σε δίκτυα “για το πώς να διασφαλίσουν ότι η κακοποίηση αφήνει όσο το δυνατόν λιγότερα ίχνη και ότι τα ίδια τα θύματα δεν μιλούν”. Η σεξουαλική βία κατά των παιδιών και των εφήβων είναι “πάνω απ’ όλα για την εξουσία και την κατάχρηση εξουσίας, την κυριαρχία και τη δύναμη της διάθεσης”, λέει ο Βασίλης.

Ο Επίτροπος κατάχρησης ήταν θετικός για τον έλεγχο συνομιλίας που σχεδιάζει η ΕΕ για την καταπολέμηση της κακοποίησης παιδιών. “Δεν πρόκειται για μαζική προβολή συνομιλιών, αλλά για έλεγχο που σχετίζεται με γεγονότα εάν υπάρχει ερευνητική προσέγγιση”, διευκρίνισε ο Claus. Ανέφερε ως παράδειγμα την “περιποίηση”, στην οποία τα παιδιά και οι νέοι απευθύνονται ειδικά στις λειτουργίες συνομιλίας των διαδικτυακών πλατφορμών παιχνιδιών και οι δράσεις ξεκινούν με αυτόν τον τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *