Ο Leonid Kuravlev πέθανε — η αιτία θανάτου του ηθοποιού

Η ροή ειδήσεων του Ιανουαρίου ήταν εκκωφαντική από την είδηση ότι ο μεγάλος ηθοποιός Leonid Kuravlev είχε πεθάνει. Ένας άνθρωπος με απίστευτο χάρισμα, ικανός να μεταφέρει οποιαδήποτε διάθεση, ο Leonid Kuravlev έγινε αγαπημένος του κοινού μετά τους πρώτους ρόλους. Οι ταινίες του χωρίζονται σε εισαγωγικά, δεν έχουν χάσει τους οπαδούς τους για περισσότερα από τριάντα χρόνια: “Afonya”, “Ivan Vasilyevich αλλάζει το επάγγελμά του”, “το πιο γοητευτικό και ελκυστικό”, “Golden Calf”. Ο Leonid Vyacheslavovich Kuravlev πέθανε σε ηλικία 85 ετών. Ποια ήταν η αιτία θανάτου και πού θα ταφεί ο διάσημος ηθοποιός, διαβάστε παρακάτω.

ΒΙΟΓΡΑΦΊΑ ΤΟΥ ΜΕΓΆΛΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΎ
Ο Leonid Vyacheslavovich Kuravlev γεννήθηκε στη Μόσχα το 1936 σε μια απλή οικογένεια. Η παιδική ηλικία ήταν πολύ φτωχή,οι γονείς δεν μπορούσαν να αγοράσουν φαγητό. Για αρκετά χρόνια, η μικρή Λένια δεν είχε την ευκαιρία να ζήσει με τη μητέρα του, επειδή συνελήφθη μετά το ξέσπασμα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου για πολιτικούς λόγους.

Η μητέρα του διάσημου ηθοποιού ήταν κομμωτής, αλλά μετά τη σύλληψή της εργάστηκε για 5 χρόνια στην Καραγκάντα σε μεταλλουργικό εργοστάσιο. Μετά από αυτό, δεν είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στην πατρίδα της για ένα ακόμη έτος, κρύβοντας από τις αρχές της χερσονήσου κόλα. Αλλά ο Λεονίντ δεν μίλησε ποτέ για μια δύσκολη παιδική ηλικία, μιλούσε πάντα θερμά για τη μητέρα του και θεωρούσε την παιδική ηλικία την πιο ξέγνοιαστη και ευτυχισμένη.

Ο ηθοποιός επέλεξε ένα επάγγελμα σύμφωνα με την αρχή του “αντίστροφα”. Όλοι οι ειδικοί εκείνης της εποχής εργάστηκαν σε εργοστάσια, επέλεξαν τεχνικά, ιατρικά επαγγέλματα και η Λένια ήθελε να είναι διαφορετική από όλους τους άλλους, εκτός από το ότι δεν του άρεσαν τα μαθηματικά. Η αδελφή του τον συμβούλεψε να προσπαθήσει να εισέλθει στο VGIK, λέγοντάς του ότι χρειάζεται μόνο να τραγουδήσει ή να χορέψει κάτι μπροστά από την Επιτροπή. Η ΠΡΏΤΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ
Ο μεγάλος ηθοποιός έλαβε τον πρώτο του ρόλο κατά τη διάρκεια της περιόδου εκπαίδευσης. Προσκλήθηκε από τον Αντρέι Ταρκόφσκι να παίξει στην ταινία “δεν θα υπάρξει απόλυση σήμερα”.

Ο Leonid Kuravlev θεωρεί τον Vasily Shukshin σημαντικό πρόσωπο στην καριέρα του. Ήταν μαζί του ότι ήταν φίλοι για πολλά χρόνια, από την πρώτη συνάντηση αισθάνθηκε το συγγενικό πνεύμα του σκηνοθέτη. Το 1964, ο Shukshin κάλεσε τον Kuravlev να πυροβολήσει στην ταινία “Ένας τέτοιος τύπος ζει”, μετά τον οποίο ο ηθοποιός ξεπεράστηκε από την εθνική φήμη.

Τέτοιοι διάσημοι σκηνοθέτες όπως ο Leonid Gaidai, ο Mikhail Schweitzer, η Tatiana Lioznova επέστησαν την προσοχή στο ταλέντο του νεαρού καλλιτέχνη. Ο Kuravlev έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 200 ταινίες καθ ‘ όλη τη διάρκεια της δημιουργικής του καριέρας, οι πιο αξέχαστες από αυτές είναι “ο Ivan Vasilyevich αλλάζει το επάγγελμά του”, “Afonya”. ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΖΩΉ ΚΑΙ ΑΠΏΛΕΙΑ
Όλη τη ζωή του Leonid Kuravlev αγαπούσε μια γυναίκα και ήταν αφιερωμένη σε αυτήν. Η Νίνα, καθηγήτρια Αγγλικών, κέρδισε την καρδιά του με σεμνότητα και αφοσίωση. Παντρεύτηκαν το 1960 και έζησαν για περισσότερα από 50 χρόνια.

Παντρεμένος με τη Νίνα, ο Λεονίντ είχε δύο παιδιά: μια κόρη, την Εκατερίνα, το 1962, και έναν γιο, τον Βασίλη, 14 χρόνια αργότερα. Ο Λεονίντ επέλεξε το όνομα του γιου του προς τιμήν του διάσημου σκηνοθέτη, ο οποίος ήταν ο καλύτερος φίλος του.
Το 2012, η σύζυγος του Leonid Kuravlev πέθανε από καρδιακή ανακοπή. Ο ηθοποιός ήταν σπασμένος και μετά έπεσε σε κατάθλιψη, έγινε ερημίτης, ουσιαστικά δεν επικοινωνούσε με κανέναν. Μόνο το 2015 έπαιξε ρόλο στην ταινία “όλη αυτή η μαρμελάδα”, αλλά ποτέ δεν έγινε δημοφιλής στον σύγχρονο κινηματογράφο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *