Πώς να μειώσετε τον λογαριασμό φόρου κληρονομιάς σας το 2022

Οι λογαριασμοί φόρου κληρονομιάς σημείωσαν υψηλό ρεκόρ
Η κυβέρνηση έχει ήδη κερδίσει ένα ρεκόρ φόρου κληρονομιάς (IHT) κατά το τελευταίο φορολογικό έτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Οι βρετανικές οικογένειες παρέδωσαν 5,5 δισεκατομμύρια λίρες στον εφοριακό μεταξύ Απριλίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022, ξεπερνώντας ήδη το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ των 5,4 δισεκατομμυρίων λιρών, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι οι συνολικές εισπράξεις IHT θα φτάσουν τα 6 δισεκατομμύρια λίρες μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του οικονομικού έτους τον Απρίλιο.

Σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία της IHT, η Helen Morrissey, αναλυτής ανώτερων συντάξεων και συνταξιοδότησης στο Hargreaves Lansdown, δήλωσε:

“Ήταν μια χρονιά προφυλακτήρα για το HMRC με το IHT και το τέλος χαρτοσήμου να αυξάνονται σε υψηλά επίπεδα όλων των εποχών αυτό το μήνα, ενώ ο αυξανόμενος αριθμός ατόμων που επιστρέφουν στο εργατικό δυναμικό σημαίνει ότι ο φόρος εισοδήματος και οι εθνικές ασφαλιστικές εισπράξεις συνεχίζουν να αυξάνονται.

“Είναι εξαιρετικά θετικό να βλέπουμε τους ανθρώπους να επιστρέφουν στη δουλειά, αλλά αυτά τα δεδομένα δείχνουν τον βαρύ φόρο που έχει προκαλέσει η πανδημία στην κοινωνία με τις εισπράξεις IHT να φτάνουν τα υψηλά όλων των εποχών-θα μπορούσαν να φτάσουν έως και 6 δισεκατομμύρια λίρες μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους.

“Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον αυξημένο αριθμό μεταβιβάσεων πλούτου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

“Ενώ ελπίζουμε ότι ο αριθμός των μεταφορών θα μειωθεί καθώς η πανδημία απαιτεί λιγότερες ζωές, θα δούμε ακόμα περισσότερα κτήματα να ευθύνονται τα επόμενα χρόνια καθώς το πάγωμα των κατωφλίων IHT συνεχίζει να δαγκώνει.”

Ενώ το IHT θεωρήθηκε κάποτε ως φόρος που πληρώθηκε μόνο από τους πλούσιους, η δραματική αύξηση του πλούτου των ακινήτων τις τελευταίες δεκαετίες σημαίνει ότι πολλές περισσότερες οικογένειες βρίσκονται στο δίχτυ.

Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να λάβετε μέτρα για να διασφαλίσετε ότι η οικογένειά σας δεν θα μείνει με ένα υψηλό νομοσχέδιο IHT-και όσο πιο γρήγορα αρχίσετε να σχεδιάζετε τόσο το καλύτερο.

Το υπόλοιπο αυτού του οδηγού θα εξηγήσει πώς μπορείτε να κάνετε ακριβώς αυτό.

Αλλά πρώτα, να θυμάστε ότι ο φόρος κληρονομιάς είναι μόνο ένας από τους πολλούς φόρους εκεί έξω. Αν ψάχνετε για έναν πλήρη οδηγό για τη μείωση του Φόρου Εισοδήματος, του Φόρου του Συμβουλίου και των λογαριασμών φόρου κεφαλαιουχικών κερδών, κάντε κλικ εδώ.

Φορολογικές ελαφρύνσεις: οι μηδενικές ζώνες που έχουν σημασία
Υπάρχουν ουσιαστικά δύο φορολογικές ελαφρύνσεις που πρέπει να γνωρίζετε.

Πρώτα απ ‘ όλα είναι η γενική ζώνη μηδενικού επιτοκίου, η οποία καλύπτει οτιδήποτε μέχρι £325.000.

Αυτό είχε αυξηθεί σταδιακά στο παρελθόν, ο καγκελάριος ανακοίνωσε στον τελευταίο προϋπολογισμό του ότι θα παγώσει σε αυτό το επίπεδο μέχρι το τέλος του 2025/2026.

Το δεύτερο επίδομα, γνωστό ως ζώνη μηδενικής τιμής κύριας κατοικίας, εισήχθη τον Απρίλιο του 2017.

Ισχύει μόνο όταν μια κύρια κατοικία μεταβιβάζεται σε παιδιά ή εγγόνια μετά το θάνατο και κάθεται σε £175.000.

Αυτή η μπάντα βρίσκεται πάνω από το υπάρχον όριο φόρου κληρονομιάς, οπότε δημιουργεί ένα αποτελεσματικό όριο £500.000 για άτομα και £1 εκατομμύριο για ζευγάρια.

Τι γίνεται αν μειώσω το μέγεθος;

Η ζώνη μηδενικής τιμής κύριας κατοικίας εξακολουθεί να ισχύει εάν κάποιος μειώσει ή παύσει να κατέχει ένα σπίτι.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι επιλέγετε να μειώσετε το μέγεθος από ένα σπίτι αξίας £200.000 σε ένα αξίας £100.000.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, μπορείτε ακόμα να επωφεληθείτε από το μέγιστο επίδομα £175.000 εάν εγκαταλείψετε το σπίτι και £75.000 άλλων περιουσιακών στοιχείων για να κατευθύνετε τους απογόνους.

Δυστυχώς, πολλοί σκοπεύουν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους σε άλλα μέλη της οικογένειας, όπως Ανιψιές, Ανιψιές, θείες ή ξαδέλφια, αποκλείοντας τον εαυτό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *