Πώς να μειώσετε το κόστος της ασφάλισης του σπιτιού σας

Εργαστείτε τι ασφάλιση χρειάζεστε
Η ασφάλιση κατοικίας διατίθεται σε δύο μέρη: ασφάλιση κτιρίων και ασφάλιση περιεχομένου. Η ασφάλιση κτιρίων, όπως υποδηλώνει το όνομα, καλύπτει το ίδιο το κτίριο – είναι εκεί για να βοηθήσει αν υπάρχει κάποια σοβαρή δομική ζημιά στην ιδιοκτησία.

Εάν είστε ο ελεύθερος κάτοχος, τότε θα χρειαστείτε αυτό, αλλά εάν είστε μόνο ο μισθωτής της ιδιοκτησίας σας, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλιση κτιρίων.

Περιεχόμενα ασφάλιση καλύπτει το περιεχόμενο του σπιτιού σας, και είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι της κάλυψης για όλους.

Πολλοί ασφαλιστές συμβουλεύουν ότι πληρώνετε τόσο για το κτίριο όσο και για την ασφάλιση περιεχομένου με την ίδια επιχείρηση για να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά δεν λειτουργεί πάντα φθηνότερα.

Φροντίστε να λάβετε προσφορές για ξεχωριστή ασφάλιση κτιρίων και ασφάλιση περιεχομένου καθώς και κοινή κάλυψη.

Ασφαλίστε το σωστό ποσό
Ένας από τους πιο προφανείς τρόπους για να μειώσετε το κόστος της ασφάλισης κατοικίας σας είναι να μειώσετε το ποσό κάλυψης που έχετε. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να μπείτε στον πειρασμό να εκτιμήσετε το περιεχόμενό σας για λιγότερο από ό, τι αξίζουν.

Όταν περνάτε από το σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει όλα τα υπάρχοντά σας. Μην ξεχάσετε τη σοφίτα, το γκαράζ και το υπόστεγο κήπου.

Εάν πρέπει να υποβάλετε αξίωση, το σπίτι σας μπορεί να αξιολογηθεί από τον ασφαλιστή σας και θα πληρώσει μόνο το ποσό για το οποίο καλύπτεστε.

Εάν αποφασίσει ότι το ασφαλισμένο ποσό δεν είναι αρκετό για να καλύψει αυτό που ήταν στο σπίτι σας, ο ασφαλιστής σας θα “εφαρμόσει μέσο όρο” σε μια αξίωση, μειώνοντας έτσι την ευθύνη του.

Αυτό υπολογίζεται από το ασφαλισμένο ποσό, διαιρούμενο με την πραγματική αξία του κινδύνου, πολλαπλασιασμένο με τη ζημία. Η πληρωμή που θα πάρετε πραγματικά μπορεί να είναι σημαντικά μικρότερη από ό, τι περιμένατε.

Θα μπορούσατε ενδεχομένως να κόψετε το κάλυμμα σας προσαρμόζοντάς το στη συγκεκριμένη σας κατάσταση. Με υπηρεσίες όπως το Pick and Protect της TSB, μπορείτε

Αν και είναι λιγότερο πιθανό, προσπαθήστε να μην ασφαλίσετε υπερβολικά. Φυσικά, όλο το περιεχόμενό σας θα καλυφθεί, αλλά θα πληρώνετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε σε ασφάλιστρα που είναι λίγο αντιπαραγωγικά.

Όσον αφορά την ασφάλιση κτιρίων, θυμηθείτε ότι χρειάζεται μόνο να καλύψετε το κόστος της ανοικοδόμησης και όχι την αγοραία αξία του ακινήτου.

Αυξήστε την περίσσεια
Η αύξηση της εθελοντικής υπέρβασης στην ασφάλιση κατοικίας σας θα μειώσει τα ασφάλιστρά σας. Σκεφτείτε δύο φορές για το πόσο πιθανό είναι ότι θα διεκδικήσετε όμως, καθώς μπορεί να βάλει ένα βαρύ βαθούλωμα στα οικονομικά σας.

Η πίστη δεν πληρώνει
Η ασφάλιση σπιτιού και αυτοκινήτου είναι οι χειρότεροι ένοχοι για την εκμετάλλευση πιστών πελατών. Ό, τι κι αν κάνετε, μην ανανεώνετε αυτόματα. Τα ασφάλιστρά σας πιθανότατα θα εκτοξευθούν στο δεύτερο έτος σας.

Οι ασφαλιστές δίνουν τις καλύτερες προσφορές σε νέους πελάτες για να τους δελεάσουν. Μετά την εισαγωγική προσφορά, οι υπάρχοντες πελάτες απομακρύνονται σε υψηλότερες τιμές.

Θα λάβετε μια επιστολή περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την υπάρχουσα πολιτική σας είναι επάνω. Μην το αγνοείτε-εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να ρίξετε μια ματιά για καλύτερες προσφορές και να αλλάξετε το συντομότερο δυνατόν.

Αλλά αν σας αρέσει ο τρέχων ασφαλιστής σας, επικοινωνήστε μαζί τους για να δείτε αν μπορείτε να παζαρέψετε μια καλύτερη συμφωνία αφού έχετε περιηγηθεί.

Αυξήστε την ασφάλεια
Τοποθετήστε μερικές κλειδαριές υψηλής ασφαλείας, εγκαταστήστε ένα συναγερμό και πάρτε δύο κλειδαριές μπουλονιών για τα παράθυρα: θα μειώσει τα ασφάλιστρά σας.

Εάν μόλις μετακομίσατε σπίτι, μπορεί επίσης να είναι μια ιδέα να αλλάξετε τις κλειδαριές, καθώς δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ποιος έχει ακόμα ένα κλειδί.

Ίσως αξίζει να συμμετάσχετε σε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης γειτονιάς, καθώς μπορεί να μειώσει και το κόστος.

Κατάστημα γύρω
Οι περισσότεροι ιστότοποι σύγκρισης θα σας επιτρέψουν να συγκρίνετε τα αποσπάσματα ασφάλισης στο σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μερικές διαφορετικές, καθώς ενδέχεται να μην έχουν συμφωνίες με τους ίδιους ασφαλιστές.

Και επίσης να είστε βέβαιος να εξετάσει τους ασφαλιστές όπως το Direct Line και το Aviva που δεν αναφέρονται σε ιστότοπους σύγκρισης. Θα χρειαστεί να λάβετε αποσπάσματα από αυτά απευθείας.

Σκεφτείτε δύο φορές πριν διεκδικήσετε
Αφιερώστε λίγο χρόνο και εξετάστε προσεκτικά εάν πρέπει ή όχι να υποβάλετε αξίωση. Εάν πρόκειται για ένα δευτερεύον ζήτημα, πιθανότατα καλύτερα να το διορθώσετε μόνοι σας – η υποβολή αξίωσης θα αυξήσει το κόστος της μελλοντικής κάλυψης.

Λάβετε επιστροφή χρημάτων
Οι ιστότοποι Cashback όπως το Quidco και το TopCashback θα σας ανταμείψουν για τη λήψη ασφάλισης στο σπίτι μέσω αυτών. Θα μπορούσατε ακόμη και να πάρετε πάνω από £50 σε cashback.

Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να είναι η κύρια αρπαγή κατά την επιλογή ενός ασφαλιστή στο σπίτι – απλά ένα μπόνους. Βρείτε τη σωστή πολιτική για εσάς και, στη συνέχεια, δείτε αν μπορείτε να κάνετε κάποια επιπλέον μετρητά μέσω ενός ιστότοπου επιστροφής χρημάτων.

Μην πληρώνετε σε δόσεις
Πληρώστε τα όλα σε ένα αν μπορείτε. Οι ασφαλιστές θα σας επιτρέψουν να πληρώσετε σε δόσεις, αλλά θα χρεωθείτε τόκους για να το κάνετε. Εάν πρέπει πραγματικά να διαδώσετε τις πληρωμές σας, σκεφτείτε να το τοποθετήσετε σε πιστωτική κάρτα 0%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *